23966 - Οι πολυφαινόλες του ζεόλαδου
Ν. Λυγερός
Το ζεόλαδο επειδή είναι βιολογικής καλλιέργειας είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και γι’ αυτό το λόγο έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Στη χημική ανάλυση του ζεόλαδου έχουμε 197mg/kg ολικές πολυφαινόλες (ως καφεϊκό οξύ), τιμή που έχει τις προδιαγραφές του ultra premium αφού πρέπει να έχει μια τιμή μεγαλύτερη από το κατώτερο επιτρεπτό όριο των 130mg/kg. Είναι γνωστό ότι το ελαιόλαδο λειτουργεί ως μια φυσική και μάλιστα βαθιά ενυδατική κρέμα διείσδυσης για την αναγέννηση των κυττάρων. Η επιπλέον ιδιότητα του ζεόλαδου είναι ότι δεν εμπεριέχει βαρέα μέταλλα και κατά συνέπεια η ποιότητά του για το δέρμα είναι ακόμα υψηλότερη. Έχει λοιπόν σημασία να συνειδητοποιήσουμε το γεγονός ότι η ταυτόχρονη χρήση του ζεόλιθου και του ζεόλαδου, προσφέρει πολλές δυνατότητες ως πλατφόρμα για προϊόντα που προστατεύουν και υποστηρίζουν την επιδερμίδα. Με τις πολυφαινόλες που έχει και με την καθαρότητά του σε συνδυασμό με τις γνήσιες ιδιότητες του ζεόλιθου, έχουμε μια βάση και για καλλυντικά υψηλής ποιότητας. Θα έχει ενδιαφέρον να εξεταστούν ταυτόχρονα και τα φύλλα της ελιάς που έχουν ψεκαστεί με σκόνη ζεόλιθου έτσι ώστε να ενσωματωθούν και αυτά σε μορφή σκόνης στη βάση. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να έχουμε και μια διαφοροποίηση της υφής για να λειτουργήσει αποτελεσματικά και για την τριβή όταν αυτή έχει κάποια χρήση πάνω στο ανθρώπινο δέρμα.